“ De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren ”

- M. Gandhi

Abri voor Dieren steunt SIV!

In 2018 zijn er beelden naar buiten gebracht van Animal Rights. In deze video was te zien hoe varkens ernstig mishandeld werden. Zo werden zij geschopt en toonde de video zieke en gewonde biggen. Zwakke biggen werden doodgeslagen tegen de muur.  Uit eerdere rapportages van een aantal dierenwelzijnsorganisaties, blijkt dat er veel mis is in de varkenshouderijen en dat de NVWA wegkijkt omdat de massaliteit waarmee er gefokt, getransporteerd en geslacht wordt, nauwelijks controleerbaar is. Dit kan zo niet langer doorgaan.

Stichting Stem voor Dieren is Project SIV gestart. Wij werken toe naar een aanklacht tegen de staat en de NVWA, vanwege nalatigheid van handhaving op het naleven van wetten en regels.  We beginnen met een aanklacht tegen een boer die zijn varkens ernstig mishandelt. De boer heeft in Duitsland een houdverbod gekregen, maar in Nederland mocht hij ondanks dat, gewoon zijn bedrijven opzetten. Wij van Stem voor Dieren zijn het zat dat landbouwdieren structureel de dupe zijn van ernstige misstanden in de intensieve veehouderij, en daarom hebben wij SIV in het leven geroepen: Stop Intensieve Veehouderijen.

Voor project SIV hebben wij een geweldige donatie ontvangen van stichting Abri voor Dieren

 

 

 

 

 

 

 

Gaat u ons ook helpen? Elke financiële bijdrage, klein of groot, maakt het mogelijk dat wij rechtszaken kunnen gaan voeren tegen boeren die hun vee slecht behandelen. Met als doel een waardiger bestaan voor deze dieren.

U kunt gemakkelijk doneren via onze website op https://www.stemvoordieren.nl/stop-intensieve-veehouderijen/

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!