Educatieve dierenwelzijnsboeken

 

Educatieve dierenwelzijnsboeken

 

Doormiddel van spannende, leuke educatieve leesboeken leren wij kinderen dat zij medeverantwoordelijk zijn voor hun huisdieren.

De meeste kinderen weten niet precies wat hun huisdier nu werkelijk nodig heeft om zich veilig en gelukkig te voelen. Wat vaak vergeten wordt, is dat we kinderen zullen moeten leren dat dieren net als zij ruimte nodig hebben om zicht te bewegen. Daarbij hebben zij gezelschap nodig van soortgenootjes. Nog steeds, ook op basisscholen, zie je af en toe een konijn of cavia alleen in een klein hok zitten. Veel konijnen en knagers worden daarom niet oud, ze gaan dood door eenzaamheid.

In de twee dierenwelzijns kinderboeken wordt op een leuke, verhalende manier verteld wat dieren werkelijk nodig hebben.

Onderstaande boeken kunnen worden besteld bij Bol.com. Wanneer je via de button rechts besteld, gaat er ook nog 10% van jouw besteding naar Stichting Stem voor Dieren. Wil je een gesigneerd boek? meld dat dan per mail :info@localhost. De opbrengst gaat naar de stichting!

 Vergeet je adres niet te vermelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Titel: Handboek Dierenwelzijn-Feiten boven Tafel € 24,- incl. verzenden

Als raadslid van de partij voor de Dieren vind ik het Handboek Dierenwelzijn Nederland, een aanwinst voor de kijk op dierenwelzijn in Nederland. Het is een boek dat elke dierenliefhebber zal aanspreken en is een gemakkelijke kleine encyclopedie voor middelbare scholieren.

Dick de Vos, raadslid PvdD Leiden

 Titel: Valentijns vreselijke vakantie  € 15,- incl. verzenden


Leeftijdsindicatie: 9 – 11 jaarvalentijnsvreselijkevakantie

De kinderen maken kennis met Valentijn, het neefje van oom Sebastiaan die op een boerderij in het dorpje Bosscha woont. Oom is, in tegenstelling tot Valentijn, vegetariër: hij is tegen het houden van vee in intensieve veehouderijen en vindt dat je dieren niet hoort te eten. Dat doet hij vanaf zijn tiende jaar dan ook niet. Hij heeft op zijn boerderij een opvangcentrum gebouwd voor verwaarloosde en mishandelde dieren. Ook ontfermt hij zich over verwaarloosd vee. Oom Sebastiaan zorgt samen met een dierenarts dat de dieren beter worden en zoekt met het asiel in het dorp naar een goed tehuis voor ze. Valentijn vindt het ‘super dom’ dat hij bij die ‘rare’ oom moet logeren. In het begin van de logeerpartij verzet hij zich hevig tegen de manier van leven van zijn oom en weigert hij dicht in de buurt van dieren te komen. Naarmate de tijd verstrijkt, gebeurt er iets met de koppige jongen.

 

konijnflipneemtdebenenTitel: Konijn Flip neemt de benen € 13,50 incl. verzenden


Leeftijdsindicatie: 7 – 9 jaar

Fenna is zeven jaar en woont vlak naast een kinderboerderij die haar moeder ooit gekocht heeft. Samen verzorgen ze elke dag de dieren. Als Fenna een keer boodschappen moet doen in de supermarkt verschijnt er een jongen die erg vervelend is en Fenna plaagt. Overal duikt hij op. Wat wil die irritante jongen van haar? Op een dag denkt Fenna hem te horen op de kinderboerderij. Ze rent de schuur uit waar alle dieren zitten. Ze zal hem wel eens een lesje leren. Buiten gekomen is er geen jongen te zien. In de haast heeft ze de schuurdeur open gelaten en Flip haar lievelingskonijn ontsnapt. Er begint voor Fenna een spannend avontuur als ze Flip gaat zoeken.Is die jongen echt zo vervelend? Ook nu duikt hij weer op.

 

ettersTitel: Etters
Leeftijdsindicatie: 9 – 11 jaar € 14,50 incl. verzenden

Lisa wordt gepest op school. Een groep kinderen, met als leider Simon, treitert haar dagelijks. Simon verzint telkens gemene trucs om Lisa te vernederen, het liefst in gezelschap van de anderen. Geertje, een meisje dat in dezelfde klas zit als Lisa, neemt het voor haar op en wordt haar vriendin. Op een dag vertelt Simon zoveel leugens over Lisa tegen Geertje, dat deze aan de vriendschap gaat twijfelen. Dan verzint Simon een gemene list om Geertje het laatste duwtje te geven de vriendschap te verbreken. Dat lukt, tot grote pret van de groep. Lisa zoekt troost bij haar grootste vriend Bubbus, de kater. Bubbus zorgt ervoor dat Lisa een stukje plezier heeft in haar leven. Als hij ernstig ziek wordt is ze radeloos en ontwikkelt ze een andere manier om met hem te praten. Hierdoor kan ze hem bereiken als hij niet bij haar is tijdens een operatie aan zijn oog. In dit boek over pesten op school maak je kennis met hoe het is om gepest te worden. Kinderen die gepest worden voelen zich eenzaam en ontwikkelen een heel slecht beeld van zichzelf. Ze proberen de pestgroep te ontlopen, liegen op school en thuis, zijn altijd op hun hoede en leven voornamelijk in angst en eenzaamheid.

 

 

Kerst 2023