Dieren horen één recht te krijgen: niet mishandeld of misbruikt worden!

Doneer aan PANG

Stem voor Dieren heeft met advocaten Liesbeth Zegveld en Bondine Kloostra, twee jaar lang onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om boeren, die zich niet aan de welzijnsregels houden voor de rechter te dagen. In Duitsland is een boer berecht voor ernstige mishandelingen van varkens en biggen, hij moest de activiteiten binnen zijn elf bedrijven staken en kreeg een houdverbod.  In Nederland kreeg hij in 2016 een vergunning om zijn bedrijven op te bouwen. Hier ging hij op dezelfde wijze verder met de behandeling van varkens. Deze wijze is te schrijnend voor woorden.  Zeugen worden in kraamkooien gehouden waar ze zich nauwelijks kunnen bewegen. Biggen die niet sterk of helemaal gezond zijn worden tegen de muur doodgeslagen. Sommigen van hen belanden nog levend in de afvalcontainer.

In juli 2017 brandde een van zijn stallen af met  24.000 varkens. De kadavers hebben een week lang op het erf gelegen, deels in de zon, deels in de verbrandde schuren. De boer probeert sindsdien een vergunning te krijgen voor de herbouw van de schuur waar hij dan het dubbele aantal varkens wil gaan houden. Veel organisaties zijn bezig geweest deze ontwikkeling tegen te houden en dat is tot op heden ook gelukt. Wij staan volledig achter de acties van de organisaties om te voorkomen dat de boer zijn schuur weer kan opbouwen. We gaan nog een stap verder en strijden er nu voor om alle vergunningen van deze boer te laten intrekken. Een goede kans achten de advocaten.

Meer boeren in Nederland houden hun varkens en biggen op een erbarmelijke manier. Undercover gemaakte beelden van Animal Rights, vormen het bewijs van verwaarlozing en mishandeling. Wij hebben deze boeren in kaart gebracht. Help ons om voor deze boeren een houdverbod te krijgen. Wij gaan ervoor maar kunnen niet zonder jullie hulp. Steun ons!

Excuus voor het ongemak. je kunt uiteraard doneren maar de pagina hieronder is nog niet actief! Via deze link kun je direct een donatie doen. Dank voor je begrip. Doneer aan PANG

Of stort op het volgende rekeningnummer: NL 94 TRIO 0338782583

 

 

 

 

 

 

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!