Dieren horen één recht te krijgen: niet mishandeld of misbruikt worden!

Over Stem voor Dieren

Het kernwoord binnen Stichting Stem voor Dieren is bewustwording

Stichting Stem voor Dieren is opgericht met als doel kinderen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor (huis) dieren. Belangrijk is te weten dat een konijn of knagers als cavia’s, ratten en muizen, meer nodig hebben dan een hok met bodembedekking, eten en drinken. Dat ze net als zij, behoefte hebben aan gezelschap. Belangrijk is dat wanneer je voor een konijn of knager kiest dat je er minimaal twee neemt.  Ze kunnen namelijk dood kunnen gaan van eenzaamheid.  Alle dieren hebben ruimte nodig om zich te kunnen bewegen en te spelen. Daarom is het belangrijk dat ze regelmatig uit hun kooi komen. Een ren in de tuin is ideaal voor ze. Wat je nog te veel ziet is een goudvis in een kom. Hierin voelt de vis zich erg ongelukkig. Houd vissen in een aquarium waarin ze met soorgenoten kunnen zwemmen.

Verder geven we volwassenen en kinderen uitgebreid informatie over het leven van de landbouwdieren in de intensieve veehouderij. Dit om bewustwording tot stand te brengen over de keuzes die wij als consument hebben. De dieren in deze veesector leven onder dusdanig slechte omstandigheden dat dit gekwalificeerd kan worden als ernstige dierenmishandeling. Voor volwassenen openen wij in volledige transparantie, tot in detail wat elk dier in deze sector doormaakt. Voor kinderen hebben we een gepast pedagogisch verantwoorde manier gebruikt om ze wegwijs te maken in de wereld van de vergeten dieren.

Wij streven ernaar dat de nieuwe generatie, dieren op een andere manier gaat behandelen. Dat ze gaan inzien dat dieren net als wij mensen gevoelens hebben, emoties en pijnervaring. Dat alle dieren, ook de landbouwdieren,  1 recht behoren te krijgen: niet mishandeld of misbruikt te worden.

educatieve dierenwelzijnsboeken 

IMG-20151108-WA0022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nancy de Heer
Directeur en auteur

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!