Dieren horen één recht te krijgen: niet mishandeld of misbruikt worden!

Steun onze rechtszaak tegen de Staat

Stop het afbranden van biggenstaarten

Dit jaar hebben wij een groot onderzoek laten doen naar de mogelijkheid om de Nederlandse staat aan te klagen voor het onverdoofd afbranden van biggenstaartjes. Sinds 1991 is dit Europees verboden maar het gebeurt in ons land nog 30 miljoen keer per jaar. 30 miljoen pasgeboren biggen wiens staartje wordt afgebrand. Een gruwelijk pijnlijke handeling voor de dieren met vaak abcessen als gevolg.

De reden dat de staarten worden afgebrand is dat in de huidige vee-industrie, de intensieve veehouderij varkens, zo dicht op elkaar propt in hermetisch afgesloten schuren, dat ze uit verveling en frustratie elkaars staart kapot bijten. Het is schandalig dat dit door de overheid gedoogd wordt terwijl er een verbod op is. Diverse onderzoeken door dierenwelzijnsorganisaties, hebben uitgewezen dat de biggen erg lijden onder het afbranden van hun staart.

Wij willen nu de staat gaan aanklagen maar kunnen dat niet alleen. Wij hebben jullie financiële hulp hierbij nodig. Jullie support en aanmoediging om dit moeilijke proces te starten. De middelen van de staat zijn onbeperkt, zij hebben daarom al een voorsprong maar met hulp van anderen organisaties, duurzame bedrijven en de Nederlandse bewoners weten we dat we heel ver gaan komen. Volgens onze advocaat Liebeth Zegveld kunnen we als we de middelen tot onze beschikking hebben voor een proces, de zaak winnen. Wij vragen jullie dus om hulp. Doneer een bedrag om deze rechtszaak in 2019 te starten. Hieronder vind je het onderzoeksrapport en een rapport van DierenRecht en Varkens in Nood over het drama afbranden van biggenstaarten. Hieronder vind je ook een Nederlands filmpje over hoe dat staart afbranden eraan toegaat. Het is een heel naar gezicht waar je alleen maar boos om kan worden, vooral ook door de onverschilligheid van deze boerin die zich zorgen maakt over het feit dat ze, als ze 50 jaar is wel eens doof kan zijn door het gekrijs van de biggen, daarom zet ze een koptelefoon op. De biggen gillen van de pijn.

Help ons de staat ervan te overtuigen dat deze dieren op z’n minst verdoofd moeten worden voor deze behandeling. Elke euro gaat naar de kosten voor dit proces. Help jij ons met een donatie? Als we allemaal een bedrag doneren zitten we snel aan het beoogde bedrag en kunnen we van start gaan. Klik op de button en steun ons!

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!