Dieren horen één recht te krijgen: niet mishandeld of misbruikt worden!

Steun onze rechtszaak tegen de Staat

Stop het afbranden van biggenstaarten

Dit jaar hebben wij een groot onderzoek laten doen naar de mogelijkheid om boeren aan te klagen  voor het onverdoofd afbranden van biggenstaartjes. Dit als voorportaal naar een aanklacht tegen de staat. Sinds 1991 is dit Europees verboden maar het gebeurt in ons land nog 30 miljoen keer per jaar. 30 miljoen pasgeboren biggen wiens staartje wordt afgebrand. Een gruwelijk pijnlijke handeling voor de dieren met vaak abcessen als gevolg.

De reden dat de staarten worden afgebrand is dat in de huidige vee-industrie, de intensieve veehouderij varkens, zo dicht op elkaar propt in hermetisch afgesloten schuren, dat ze uit verveling en frustratie elkaars staart kapot bijten.

Jullie support en aanmoediging hebben we nodig om dit  proces te starten.  Volgens onze advocaten Liebeth Zegveld en Bondine Kloostra, kunnen we als we de middelen tot onze beschikking hebben voor een proces,ervoor zorgen dat de boeren die hun dieren structureel mishandelen, voor de rechter dagen. Wij vragen jullie om hulp. Doneer een bedrag om deze procedure half 2020 te starten.  Hieronder vind je een Nederlands filmpje over hoe dat staart afbranden eraan toegaat.

Help ons de staat ervan te overtuigen dat deze dieren op z’n minst verdoofd moeten worden voor deze behandeling. Elke euro gaat naar de kosten voor dit proces. Help jij ons met een donatie? Als we allemaal een bedrag doneren zitten we snel aan het beoogde bedrag en kunnen we van start gaan. Klik op de button en steun ons!

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!