Word donateur

Stem voor Dieren is volledig afhankelijk van donaties. Wij gebruiken uw donatie het komend jaar voor het volgende project:

Project PANG

(Pigs are not goods)

Zoals we inmiddels allemaal weten zijn er dag in dag uit misstanden op de intensieve veehouderijen. In de megastallen leven zoveel dieren boven op elkaar dat er veel leed is.

Wij van Stem voor Dieren hebben met advocaten Liesbeth Zegveld en Bondine Kloostra, twee jaar lang onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om boeren, die zich niet aan de welzijnsregels houden voor de rechter te slepen. In Duitsland is een boer berecht voor ernstige mishandelingen van varkens en biggen, hij moest stoppen met al zijn bedrijven. In Nederland heeft hij een vergunning gekregen om zijn bedrijven weer op te bouwen. De mishandelingen van varkens gaat hier verder. In juli 2017 brandde een van zijn stallen met meer dan 20.000 varkens af. Alle dieren vonden een gruwelijke dood. Hij probeert nu een nieuwe vergunning te krijgen voor de herbouw. Dit mogen we niet toelaten!

Wij zijn een crowdfunding gestart om deze en andere slechte boeren berecht te laten worden en dat kunnen we niet alleen. We hebben donaties nodig van onze volgers en mensen daaromheen.

Kerst 2023