Meerderheid Tweede Kamer laat de landbouwdieren stikken

Een tragische dag voor de dieren. Vandaag stemde de Tweede Kamer over het amendement Vestering* over de wijziging in de Wet dieren, waar Eerste en Tweede Kamer in 2021 hun handtekening onder zette. Vandaag liet men, op uitzondering van een aantal diervriendelijke Kamerleden, de dieren stikken door tegen het amendement te stemmen. De politiek is gezwicht voor de enorme lobbydruk van de agro-industrie. De Partij voor de Dieren, belooft terug te komen met een initiatiefwetsvoorstel.
*
Amendement Vestering

Tijdens de stemming van vanmiddag draaide het vooral om de PVV. Deze partij stemde jarenlang structureel voor dierenwelzijn, maar stemde vandaag tegen het amendement.

Er zou een verbod komen op kraamkooien en het afbranden van varkensstaartjes en kalverhoorns. Kippen zouden een stofbad krijgen en er zou zwemwater komen voor eenden. Maar een meerderheid van de Tweede Kamer besloot vandaag anders.

Stem voor Dieren is vastbesloten een tegenstem te laten horen. Wij blijven strijden voor een beter leven voor de landbouwdieren. We beraden ons op 17 april.

Nancy de Heer

Kerst 2023