De oprichter

De oprichter
Auteur Nancy de Heer is oprichter van de stichting Stem voor Dieren. (2009) Tevens is zij de auteur van boeken, artikelen en andere dierenwelzijns/leed documenten binnen de stichting. Via educatie worden volwassenen en  kinderen geleerd wat de werkelijke behoeftes zijn van dieren.

Voorts is het doel mensen te informeren over het leven van de dieren in de intensieve veehouderij. Belangrijk is dat mensen zich bewust worden van de keuze die zij hebben om vlees en vis te eten of plantaardig voedsel. Dat zij weten en beseffen dat vlees van een, voor de mens, gedood dier komt. Dat landbouwdieren in gevangenschap leven, veelal in donkere stallen zonder ooit daglicht te zien. Een kort en desolaat bestaan. waarin zij vetgemest worden en hierna op transport gesteld en routinematig op vaak gruwelijke wijze geslacht. 7% van de dieren wordt momenteel onverdoofd geslacht vanwege de massaliteit.

Achtergrond en ervaring
Nancy is opgegroeid in een kunstenaarsgezin. Al van heel jongs af aan kwam ze op voor dieren en dierenrechten. Thuis ving ze kleine huisdieren op en zorgde dat ze een nieuw tehuis kregen. Vlees eten is van jongs af aan een item geweest en een discussie met haar ouders.

Sinds 1993 werkt zij als tekst en songwriter. In 2006 kwam haar eerste kinderboek uit. Inmiddels staan er acht titels op haar naam. Volgend jaar verschijnen er weer twee boeken, kinderboek ‘Het Zilveren Bos’ en haar eerste biografie ‘Maar ik bleef.’

Op dit moment is de stichting bezig om zich voor te bereiden op een aanklacht tegen enkele boeren die hun varkens structureel mishandelen. Dit is een aanloop van een rechtszaak tegen de staat voor nalatigheid in handhaving van de dierenwelzijnsregels. Zie verdere informatie op de website over dit onderwerp en hoe jij kunt helpen deze missie te voltooien.

Voor vragen kun je terecht via mail: info@nancydeheer.nl

 

 

Kerst 2023