Dieren horen één recht te krijgen: niet mishandeld of misbruikt worden!

De oprichter

De oprichter
Nancy de Heer is directeur en oprichter van de stichting Stem voor Dieren. Via deze stichting wil zij een bewustwordingsproces op gang brengen, voor met name kinderen en jongvolwassenen over de juiste verzorging van (huis) dieren. Via educatieve projecten leert zij kinderen wat de werkelijke behoeftes zijn van dieren.

Voorts is haar doel mensen te informeren over het leven van de dieren in de intensieve veehouderij. Belangrijk is dat mensen zich bewust worden van de keuze die zij hebben om vlees en vis te eten of plantaardig voedsel. Dat zij weten en beseffen dat een plakje worst van een dier komt en dat dit dier daarvoor is vetgemest, op transport gesteld en routinematig op niet humane manier wordt geslacht . Maar ook dat vlees en vis eten een keuze is en geen cultuur.

Achtergrond en ervaring
Nancy is opgegroeid in een kunstenaarsgezin. Al van heel jongs af aan kwam ze op voor dieren en dierenrechten. Als kind lag zij vaak overhoop met andere kinderen die slecht waren voor dieren. Thuis ving ze kleine huisdieren op en zorgde dat ze een nieuw tehuis kregen. Vlees eten is van jongs af aan een item geweest van discussies vooral met haar vader.

Haar beroep is schrijver. Sinds 1993 werkt zij als tekst en songwriter. In 2006 kwam haar eerste kinderboek uit. Inmiddels staan er zes titels op haar naam waaronder het pas verschenen Handboek Dierenwelzijn. In 2009 richtte zij de stichting Stem voor Dieren op. De afgelopen drie jaar heeft Nancy een aantal educatieve projecten ontwikkeld voor de jeugd over dierenwelzijn en natuur.

Het Handboek Dierenwelzijn is buiten een zeer informatief naslagwerk de leidraad van een project dat binnen de stichting ontwikkeld wordt: Vlees uit de Kuip. Een educatief programma voor middelbare scholieren om ze bewust te maken van de keuze die ze hebben als consument: vlees eten of plantaardig?

Op dit moment is de stichting bezig om zich voor te bereiden of het haalbaar is om een aanklacht in te dienen tegen de Nederlandse staat. Het doel daarbij is om de Nederlandse staat te dwingen zich te houden aan de bestaande wetten en regels voor wat betreft dierenwelzijn, met name in de vee-industrie.

– Handboek Dierenwelzijn (Uitgeverij Aspect, 2017)
Recensies Handboek

– Hun lot in onze handen (in ontwikkeling, 2018)

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!