Vegan recepten

turksepizza

vegan pizza

Twee personen: 4 wraps met knoflooksmaak – 300gr vega gehakt – 1 aubergine – 12 plakjes vegan haloumi – 1 eetlepel ras el hanout – beetje knoflookpoeder – vegan mayonaise – sambal – beetje gemengde sla – 2 blikjes tomatenpuree

Oké! Aan de slag! Het is helemaal geen moeilijk recept, maar je moet wel ff wat handelingen doen..

Bak als eerste het vega gehakt een beetje bruin. Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe aan de pan met gehakt, samen met een lekkere scheut olie. Bak dit ff mee totdat de aubergine er lekker gebakken uitziet.

Voeg dan de ras-el-hanout toe en bak eventjes mee. Smeer de wraps in met tomatenpuree, een beetje sambal en verdeel daar het gehakt met de aubergine over. Top af met een beetje geraspte kaas en zet de platte pizza’s voor ongeveer 5 minuutjes op 180C in de oven. Het is klaar als de kaas gesmolten is.

Ondertussen snijd je de vegan haloumi (violife) in plakjes en die grill je even tussen een grillijzer of in een grillpan, totdat er van die mooie grillstreepjes op zitten.

Vervolgens beleg je de wraps met wat gemengde sla en haloumi. Maak zelf knoflooksaus door vegan mayonaise (bv van Remia) te mengen met wat knoflookpoeder en een beetje water. Dit is echt de lekkerste knoflooksaus ever. Schenk wat knoflooksaus over de wraps en klaar is je Turkse pizza. Eet smakelijk!

 

Op de website van VeganCVhallenge vind je meer gemakkelijke en lekkere recepten die volledig plantaardig zijn: Vegan recepten

Op de website van het voedingscentrum vind je ook eenvoudige recepten: Vegan recepten voedingscentrum

 

 

Kerst 2023