Dieren horen één recht te krijgen: niet mishandeld of misbruikt worden!

Nancy blogt

1 juni 2014

 

Sinds 10 dagen werken twee pilotscholen in Voorschoten met de dierenlessen en het is een succes! De kinderen vinden het leuk en de leerkrachten zijn erg enthousiast. Hart van Nederland heeft gezegd waarschijnlijk volgende week een shot te komen maken op een van de scholen. Ook het Jeugdjournaal  heeft interesse. Mochten we de data weten dan lezen jullie dit. We hebben weinig geblogd de laatste tijd, niet omdat er niets te melden valt maar door de campagne op de NME’s en anders urgente dingen. We beloven onze trouwe fans nu regelmatig een update over blog of nieuws te gooien.

 

In elk geval kunnen we melden dat het tweede project  Flip konijn neemt de benen, in een ver gevorderd stadium is. het boek is gereed en aan de lesmethode wordt hard gewerkt.

Wordt vervolgd

18 maart 2014

Het hele project voor 9+ is gereed. NME’s Nederland en België hebben interesse om het te gaan aanschaffen om de dierenlessen aan scholen uit te lenen. Er komt een campagne op het project en de pilot op de Multatulischool begint de eerste week van april. Het Jeugdjournaal komt langs om een shot te nemen en kinderen te vragen hoe zij de pilot ervaren.  Het is een pedagogisch verantwoord geheel geworden bestaande uit:

-Leesboek Valentijns vreselijke vakantie (bevat op een speelse manier alle ingrediënten om een kind bewust   te maken van  zijn/haar verantwoordelijkheid voor (huis) dieren)

-Drie compacte lessen (zij zorgen dat dit bewustzijn geconditioneerd wordt)

-Test: welk dier past bij jou

-Docentenhandleiding

-Cd Rom met verkorte versie van het boek voor de ‘luie’ leerkrachten

-Canvas bordspel over het boek met natuurlijke fiches (ik doe er schelpen bij van het  strand)

Alles zit in een handgemaakte houten leskist. Ook alle BSO’’s zullen benaderd worden en de  kinderboerderijen met het  volgende pakket: Konijn Flip neemt de benen deze is in mei gereed.

 

In de loop van 2014 zullen er nog twee projecten komen voor 10 jarigen over dierenmishandeling en wat kinderen zelf kunnen doen. Het heet Valentijn en de gevaarlijke achtervolging

Eind van dit jaar verschijnt er ook een educatief  boekje voor kleuters Cavia Box kent alle dieren

In 2015 volgen de volgende projecten (Valentijn zal doorgroeien tot 16 jaar oud):

Valentijn gelooft het niet> over de intensieve veehouderij

Valentijn is een held > de jongen redt een asiel
vanaf 7 april gaat een team bellers alle NME s benaderen om ze warm te stomen voor het pakket. Zo kunnen de dierenlessen langzaam over Nederland en Belgie uitgerold worden.

 

11 oktober 2013

De donateurswerving word in gang gezet. Net als voor iedereen heeft de crisis er voor SvD ook ingehakt maar we pakken de draad weer op. Over drie weken zal Nancy het boek aan Marianne Thieme overhandigen in de Tweede Kamer. Ze zal Marianne dan updaten over de ontwikkelingen binnen de stichting.

Nancy is binnenkort te reserveren om een lezing te geven. Ze behandelt twee onderwerpen elk in een eigen lezing: Hoe verzorg ik mijn huisdier nu echt goed en lijken wij mensen eigenlijk niet veel op dieren en andersom? Ook zal zij lezingen gaan geven op basisscholen over de verzorging van huisdieren en om te vertellen over Valentijns vreselijke vakantie.

 

In april zullen Juliette en Nancy weer afreizen naar het asiel Pegadas/ Bigodes in Portugal. Robert Blom, secretaris binnen de stichting is sponsor van dit project.

19 juni 2013

Het boek; tevens eerste educatieve Dierenwelzijn project; is opgestuurd naar China om gedrukt te worden. NME ’s worden aangeschreven en de fondsenwerving is in volle gang.

De Gelderlander heeft een stuk geschreven over onze aversie tegen het in een Discotheek plaatsen van twee haaien. De eigenaren zullen zich na het artikel wel bedenken om de haaien aan te schaffen. Er is in Nederland veel commotie geweest over deze ‘attractie’. Op verzoek van Stem voor Dieren zijn er Kamervragen geweest! Volgende week gaan we een kijkje nemen in de discotheek.

Eergisteren hebben we ingegrepen in een filiaal van Ranzijn in Leiderdorp. Er zaten in twee bakken van 39×53 cm elk 50 muizen boven op elkaar gepropt. De leverancier heeft de dieren opgehaald en we hebben het gemeld bij het hoofdkantoor van Ranzijn. De manager in Leiderdorp heeft een pittige mail gekregen. We houden het filiaal in de gaten.

Lees in het nieuws over de voorbereidingen van een groots event in Amsterdam.

28 januari 2013

Spinningspecial succesvol
Afgelopen zondag was de spinningspecial voor Stem voor Dieren. De fietsers hebben €1113,- bij elkaar gefietst.

Het keurmerk is hiermee een feit en we kunnen het asiel in Portugal voorzien van twee dozen medicijnen voor sterilisatie en genezing van wonden en we kunnen het asiel in Roemenie geld geven voor 30 zakken dierenvoer!

Sportievelingen allemaal hartelijk dank voor het spinnen en de sponsoren: Albert Heyn, Sport 2000, Petsplace, BMW en particulieren, super bedankt voor jullie hulp!

5 januari 2013

Spinningspecial voor het goede doel op 27 januari 2013 Stichting Stem voor Dieren is dit jaar het goede doel waarvoor gefietst gaat worden in sportschool the fitnessclub.

Help Stem voor Dieren hun projecten te verwezenlijken:

  • Dierenwelzijnducatie voor kinderen verspreiden via het boek ‘Valentijns vreselijke vakantie’
  • Educatie verspreiden in Zuid-Europese landen> zwerfdieren zijn ook dieren
  • Twee dierenasielen in Portugal en Roemenie willen wij voorzien van warme kennels voor zwerfdieren. Een asiel is half november volledig uitgebrand, dieren zwerven rond op zoek naar beschutting. 127 dieren zijn omgekomen bij de brand voornamelijk pups. Veel dieren hebben nog brandwonden die verzorgd moeten worden.

Wie gaat voor €7,50 fietsen in de sportschool voor dit goede doel? Wie durft de uitdaging aan en helpt de dieren? Meld je aan bij de fitnessclubinfo@thefitnessclub.nl
Of bij Stem voor Dieren fietsen@www.stemvoordieren.nl

Sponsoren doe je ons al voor €4,- kom langs en help! Nancy de Heer
www.stemvoordieren.nl
06 46061647

 

7 december 2012

Onlangs heeft zich in een groot dierenasiel nabij Cluj Napoca in Roemenië een enorme tragedie voorgedaan.

In het asiel met ruim 700 dieren woedde een vreselijke brand en daarbij kwamen 106 katten en 21 honden om het leven, waaronder vele pups. Ook een van de vrijwilligers die zoveel mogelijk dieren nog in veiligheid wilde brengen, heeft het met de dood moeten bekopen.

Diverse dieren zouden binnenkort naar Duitsland en Nederland worden getransporteerd voor adopties.

Vele tientallen dieren hebben brandwonden en worden momenteel behandeld. De kosten voor deze medische zorg en vooral ook voor de herbouw van het asiel zijn enorm.

Toch zal er snel met de bouw moeten worden begonnen, voordat de strenge winter begint.

Gelukkig worden er al in Duitsland initiatieven genomen om er spoedig met een team bouwvakkers naar toe te gaan. Voor de bouwmaterialen, maar ook voor de medische verzorging is echter nog veel geld nodig.

In ons land hebben Stem voor Dieren en Stichting Dierennood de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk dierenvrienden te vragen om een bijdrage.

Een ramp van deze omvang kan door dit asiel in Roemenië niet alleen worden opgevangen.

Voor meer informatie kijk op: www.dierennood.nl.

Nancy de Heer, Stichting Stem voor Dieren.www.stemvoordieren.nl tel: 06 4606 1647 Hanno Berger, Stichting Dierennood. www.dierennood.nl tel.: 010-420 23 44

17 november 2012

Gisteren in Utrecht een gesprek gehad met Luc Noorlander van uitgeverij Maretak, de uitgever waarmee SvD samenwerkt en Rob Hopstaken van Skapareplan, onze illustrator. Het was werkelijk een dynamisch creatief gebeuren. We zitten alle drie op een lijn en het eindproduct het educatieve, spannende en leuke leesboek ‘Valentijns vreselijke vakantie’ zal een streling voor het oog worden. Wil je een van de eerste zijn die het boek gesigneerd per post toegestuurd krijgen? Stuur dan een mail naar valentijn@www.stemvoordieren.nl We zetten je op de lijst. 10 mei 2013 zijn de boeken op voorraad. In april zullen de opnames plaatsvinden voor de 6 filmpjes die aansluiten op enkele thema’s in het boek. Het meisje Aisa in deze documantaire speelt een van de hoofdrollen in de filmpjes. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1110568

16 november 2012

Gewonde kraai
Vanmiddag belde Valentijn, een van onze medewerkers van onze redactie me om hulp te krijgen bij het vangen van een kraai. De kraai was op onverklaarbare wijze verstrikt geraakt in een plak muizenvanger. Dat is een stuk karton waarmee men muizen vangt. Het is buiten de vliegen strip voor mij het meest afschuwelijke wapen tegen ongewenste dieren. Ik begrijp niet dat dit tuig niet verboden wordt. Muizen worden naar het karton gelokt door er voedsel op te leggen. Ze zitten meteen vast want op het karton zit een stevige plaklaag. Ze worstelen om zich los te maken en scheuren pootjes en lichaamsdelen volledig stuk. De strijd wordt na uren opgegeven en de dieren gaan dood aan hun verwondingen, honger en dorst. De kraai zat vast met een pootje een hele vleugel en zijn buik. Naast hem lag een dode jonge muis. Een scene voor een horrorfilm> Een zwarte kraai hippend met een stuk karton op zijn lichaam waar een dode babymuis aanzit. Het duurde een poosje voor we hem te pakken hadden want hij was bang. Meteen zijn we doorgereden naar Oegstgeest waar de dierenambulance gelokaliseerd is. Bij dit punt is de vogelopvang. Rineke had dienst vandaag en was kordaat. Ze nam de kraai voorzichtig over en kon een van de pootjes van hem loskrijgen. Hierna smeerde ze een goedje op de vogel dat lijm losweekt. Binnen tien minuten was de kraai, weliswaar ontdaan van enkele veren, verlost uit zijn benarde situatie. Hij werd in een kooi gezet waar hij tot rust kan komen en kreeg speciaal krachtvoer. Per jaar worden er in het vogelasiel leiden en omstreken zo’n tweeduizend (water). Het asiel kan terug vallen op diverse dierenartsen in de omgeving om gewonde dieren te helpen. Ze houden de vogels in het asiel zo kort mogelijk omdat vogels wilde dieren zijn en zo snel mogelijk weer naar hun natuurlijke omgeving terug moeten. De mensen in het asiel zijn stuk voor stuk mensen met een groot hart voor dieren. Mocht u het asiel willen steunen doe dan een gift op giro 3704061 onder vermelding van STG ondersteuning Dierenamb-vogelasiel Regio Leiden.
Vandaag heb ik gebeld hoe het met ‘onze’ kraai is. Het gaat goed met hem, zodra hij kan vliegen zullen ze hem zijn vrijheid terug geven.

22 oktober 2012

Max stuurde mij vast deze pup. Graag wil ik mijn verhaal vertellen over Benji.  Op 1 september 2012 om ging ik op mijn scootmobiel samen met mijn 11-jarige hond spikey zoals wel vaker naar het Kralingse bos om hem uit te laten. Aangekomen bij  het strandbad waar hij lekker kan ravotten, zag ik een witte schoenendoos staan die bewoog.
Op de doos lag een klein zakje met bruine brokjes. Een cavia of konijntje dacht ik, wie zet die nou in een doos midden in een bos. Spiky snuffelde aan de doos en gaf een klein piepje, ik kon niet horen of het een blij of verdrietig geluid was. Pontificaal ging hij naast de doos op de grond zitten, zijn kop scheef. Met moeite kreeg ik de doos open want er zat veel tape omheen.

Van verbazing gaf ik een schreeuw, er zat een pup in. Een klein rond wollig pupje die me met zijn ronde oogjes droevig aankeek. In een flits was ik terug bij de dierenarts. 3 juli 2012, met tranen in mijn ogen nam ik afscheid van Max, hij was pas 9 weken oud en was erg ziek. ‘We kunnen niets voor hem doen meneer van Keeren,’ de dierenarts gaf me een klopje op mijn schouder en in een waas verliet ik de praktijk.

Hier voor me op de grond lag een bolletje wol , een schattig hondenbabytje van nog geen 6 weken oud gewoon in een kartonnen doos. Eerst overviel mij woede:  Hoe kun je een pup zomaar achterlaten in een bos, welke schoft was zo laf hem hier neer te zetten en weg te lopen, misschien wel fluitend, misschien wel gewoon naar zijn werk waar hij koffie drinkt met zijn collega’s. Of misschien ging hij erna met zijn kind naar de speeltuin, gewoon, niets aan de hand.  Ik keek naar de pup en tilde hem uit de doos. De kleine pluizenbol knipperde met zijn ogen tegen het zonlicht. Zou… zou Max, waar ik zo stuk van was toen hij stierf mij deze pup gestuurd hebben, de gedachten sloop even langs en ik voelde warmte in mijn hart naar Max toe. Wat een fijne gedachte en ik startte mijn scootmobiel.

De pup die ik de naam Benjie gaf zette ik in het doosje op mijn schoot. Deze pup zou ik verzorgen als mijn eigen kind, net als Spiky zou hij een fijn leven krijgen in een warm huis. Ik wil dit verhaal vertellen om mensen bewust te maken wat ze op zo’n moment doen. Je zet een weerloos wezentje op straat waar het nooit, nooit alleen kan overleven. Ik hoop degene die dit gedaan heeft niet tegen te komen want dan sta ik niet voor mezelf in.

Willem van Keeren.

17 september 2012

Vermaak
Vannacht om half vier werd ik wakker van een droom. Hulpeloze ogen keken me aan Grote ronde bruine ogen. Niet eens leeg zoals je ziet bij mensen in gevangenissen ver over de grens. Maar vragend, smekend, indringend. Die avond, nu enkele dagen geleden waren we in Djemaa el fna.

Het vrolijkste, meest indrukwekkende, prachtige toeristische plein van Marrakesch. Zo wordt het plein beschreven op  elke website van vliegtuigmaatschappijen en andere voor toeristen bedoelde informatie. Djemaa el fna, druk, chaotisch, vol met schreeuwende kooplui, met scheldende vrouwen die hun kroost aan de hand meesleuren. Kleine kinderen gezeten op een kruk met in hun ‘kraampje’ gekleurde ballen, lolly’s, popjes en prullen, die ze in je handen stoppen  om het te verkopen. Djemaa el fna, het paradijs van Marrakesch, Het gouden plein met tierelantijnen, vliegende lampen, kleurrijke wapperende  kleden, kraampjes met duizenden sandalen, tassen, lendendoeken en hoeden. Overwaaiende rookgordijnen die exotisch geuren vervoeren. Kinderen die bolletjes de lucht in werpen  oplichtend aan de donkerblauwe hemel om hierna langzaam neer te dalen in de handen van het joelende kind. Twee stappen verder – daar zit hij. De vertolker van de schaduwzijde van dit levendige plein. Volgzaam aan zijn baas: stap naar links, stap naar rechts. Als een klein harig robotje volgt hij elke beweging. Tik op de knie betekent klim op mijn schouder, ruk aan zijn arm > op het hoofd zitten van dat kind. Een schreeuw> leg een stokje in je nek en ga op een been staan op de schouder van deze meneer.

 

Deze kleine berberaap met een broekje aan en een truitje maat 72 ongeveer, leeft op de maat van de gebaren van zijn baas. Geen enkele beweging komt uit zichzelf behalve die van zijn ogen. Hij moet zijn baas in de gaten houden, altijd, elke minuut en hem steeds  volgen. Oplettend, alert, paraat. ‘Links, rechts, op, neer, hoger, lager, zit op de grond’.

Tevergeefs trekt hij af en toe, in een onbewaakt ogenblik  aan de metalen ketting om zijn nek, een ruk naar vrijheid, een ruk naar hoop. Voor altijd geketend. De andere helft van de dag mag hij in een krappe kist zitten met een deksel erop. Een kleine benauwde kist in de volle zon. Radeloze kleine apenhandjes steken uit de kist. Graaiend naar vrijheid, hunkerend naar een leven. En morgen weer.

 

Even verderop liggen slangen op de bloedheet geworden straat. Ze worden opgepakt en om de hals van toeristen geworpen. Voor vermaak, voor leuk, tot groot plezier van de ‘slangenbezweerders’ Prachtige slangen die je op Animal planet in de woestijn ziet, sluipend op zoek naar prooi, rustend in de schaduw van een boompje tot de zon onder is. Deze zelfde slangen liggen op het paradijselijke plein te wachten op hun dood, hun bekjes zijn dichtgenaaid om te voorkomen dat ze bijten. Ze gaan enige tijd mee en sterven dan van honger en dorst. Slangen genoeg in de woestijn van Marokko.

 

Djemaa el fna, voor altijd op mijn netvlies.

Nancy de Heer
Stichting Stem voor Dieren

11 augustus 2012

Aanstaande woensdag tekent Stem voor Dieren een samenwerkingscontract met educatieve uitgeverij Maretak. Het heeft even geduurd maar we hebben nu een goede uitgeverij met veel potentie en enthousiasme om de projecten uit te geven.  We streven ernaar het eerste project met het boek ‘Valentijn en Omke Drommer’ rond de feestdagen in de winkel te hebben liggen. Ook zullen we het project aan alle basisscholen aanbieden.

Nu we een uitgever hebben kan de fondsenwerving volop van start gaan. Tevens zullen wij een datum prikken voor de opnames van de bijbehorende educatie dvd. Woensdag zullen de uitgeverij en Nancy samen een goed illustrator kiezen.

Wordt vervolgd!

18 juli 2012

Help Stem voor Dieren aan het CBF keurmerk

Wij van stichting Stem voor Dieren zijn op zoek naar donateurs die eenmalig een
bedrag willen storten op giro 1450. We staan in de startblokken om sponsoren
te benaderen om ons tweede dierenwelzijn educatieproject voor kinderen te
ontwikkelen. Elke euro is voor ons een geschenk. Om de sponsors te benaderen
hebben wij het CBF keurmerk nodig. Omdat wij 4 jaar lang geïnvesteerd hebben in de
stichting, en wij het eerste project ‘Veel plezier met je huisdier’ hebben vervaardigd is
de pot leeg. Help ons dit belangrijke keurmerk te kunnen aanvragen. Uw steun is van
groot belang. Help ons de basis te creëren voor een beter dierenwelzijn, beginnend
bij kinderen, bij onderwijs. Wij brengen een bewustwordingsproces op gang onder
de jeugd door elk jaar twee leuke, spannende maar vooral leerzame educatieve
dierenwelzijn leesboeken uit te geven. Eerst het keurmerk, dan de sponsorwerving
voor ons tweede project ‘Zwerfdieren, eenzaam en verlaten’.

 

Het keurmerk kost € 500,- met elkaar kunnen we dit bedrag vast bijeen brengen.

 

Namens het team van Stem voor Dieren, hartelijk dank!

 

Nancy de Heer
dir. auteur/ projectontwikkelaar Stichting Stem voor Dieren
www.stemvoordieren.nl
Tel: 06 46061647
Giro 1450 Leiderdorp

29 mei 2012

Binnen Stem voor Dieren hebben we iets toegevoegd waarmee we onze organisatie compleet maken: elk jaar zullen we twee dierenwelzijnsboeken uitgeven voor kinderen. Dit om een bijdragen te leveren aan een betere wereld voor dieren. Wanneer je kinderen vroeg leert dat je dieren met respect en liefde moet behandelen, dan nemen ze dat de rest van hun leven mee en zullen dat doorgeven aan hun kinderen. Zo helpen wij van Stem voor Dieren een steentje bij te dragen aan de bewustwording dat dieren het recht moeten krijgen niet mishandeld of misbruikt te worden.
Door een aantal veranderingen binnen het fondsenwerven is het werven even opgeschoven. We sluiten ons aan bij nalatenschap.nl om mensen die bv geen familie hebben of hun nalatenschap op een andere manier achter willen laten, kennis te laten maken met het feit dat je je vermogen kunt nalaten aan een goed doel.
Ook sluiten wij aan bij ‘gedeeld geven’  vermogende mensen kunnen hier een donatie doen en genieten van een flink rendement de rest van hun leven www.gedeeldgeven.nl

We verwachten dat de fondsen/sponsor/ donateurwerving eind juni van start kan gaan. We zijn nog druk in de weer met een nieuwe uitgever voor ons eerste project met het boek ‘Valentijn en Omke Drommer’ de andere uitgever is er om, persoonlijke reden mee gestopt. Uitgeverij  Zwijsen wil een samenwerking aangaan als we nog een uitgeverij kunnen vinden die onze projecten op de markt gaat brengen. We hebben er een aantal benaderd. Drukke tijd dus zoals jullie zien.

Dan zijn we bezig met ons team structuur aan te brengen in  ons buitenlands project. Gulluk is van de baan omdat er verkeerde mensen zijn komen werken. Alle giften die gedaan zijn staan op de bank van SvD, wij zullen zorgvuldig een hulpbehoevend asiel uitzoeken die ons nodig heeft. Jullie donaties komen goed terecht en we houden jullie daarvan op de hoogte. Ook zal er binnenkort een oproep gedaan worden om lid te worden van Stem voor Dieren. Dat kan al vanaf  2,50 per maand. Je ontvangt dan de nieuwsbrief en steunt onze projecten die hard nodig zijn om een betere wereld voor de dieren te creeren.

Tot de volgende blog!

Nancy

13 maart 2012

 

De tijd vliegt, we zitten alweer bijna in de lente. Fondsenwerving is een proces van een paar weken dus we werken hard. Verder heeft Siemon de Jong van de Taarten van Abel toegezegd aan de educatieve dvd mee te werken. We zullen de opnames begin april moeten starten omdat Siemon hierna op reis gaat. verder het leuke nieuws dat Marianne Thieme een dochter heeft gekregen. Amelie heet het meisje. Marianne keert in mei weer terug in de Kamer, dan zullen wij eindelijk het interview met haar hebben over de PvdD en haar strijd tegen de lage straffen op dierenmishandeling. En meer onderwerpen.

Nancy is begonnen aan het tweede project, het project Stray animals, lost and lonely. Dit is dierenwelzijn educatie voor buitenlandse basisschool leerlingen. Het bijbehorende boek zal half juli gereed zijn. We beginnen het project te verspreiden in Turkije. Welke vloeiend Nederlands sprekende man of vrouw wil het boek voor ons vertalen op vrijwillige, idealistische basis?
Kun je goed vertalen en spreek je beide talen vloeiend? Meld je dan aan op: strayanimals@www.stemvoordieren.nl

De volgende blog zal zeer spoedig zijn want er staan enkele dingen uit waarop we deze of volgende week antwoord krijgen en die van groot belang zijn.

Tot dan!

24 januari 2012

 

De fondsenwerving is begonnen. We schrijven bedrijven en instanties aan om onze twee projecten te kunnen bekostigen. De ING heeft een bedrag ter beschikking gesteld voor ons project in Gulluk. Hiermee kunnen we het asiel weer opbouwen. In juni gaan we Nancy met drie bestuursleden op werkweek in het opvangcentrum. Nancy zal verslagen maken over hoe het asiel werkt zodat we inzage krijgen in wat er zoal inhoudelijk en bestuurlijk zal moeten veranderen om het asiel leefbaar te maken. Er wordt een stichting opgericht aldaar, om de opvang meer body en bekendheid te geven. DE pups die er nu zitten worden goed verzorgd door Steve, de Engelsman die de boel heeft opgezet. Joke vertrekt de 25e naar Gulluk om de plannen die we met elkaar maken op papier te zetten. Steve weet de juiste wegen in Gulluk om informatie in te winnen en de weg naar de burgemeester om met hem te praten over een samenwerking. Ze zal hiervan verslag doen naar Stem voor Dieren en wij zullen het in de blog verwerken zodat jullie strikt op de hoogte blijven. Joke zal een hond meenemen naar Nederland, Sil, deze hond is daar niet te plaatsen. In Nederland hebben we een adoptieadres. Ondertussen hopen wij op donatie op giro 1450.

9 januari 2012

 

Iedereen een goed en diervriendelijk 2012 toegewenst!! Wij van Stem voor Dieren zijn hard aan de slag geweest deze week. Ten eerste hebben we ons nieuwe tweede kantoor ingericht. De gemeente Leidedorp heeft ons prachtige kantoorspullen geschonken. Solide en in zeer goede staat. Bureaus, bureaustoelen, kasten, kantoorartikelen. planten, klokken postmanden, je kan het zo gek niet verzinnen of we hebben het in huis. Ons tweede kantoor kan nu eindelijk gebruikt gaan worden door onze stagiaire. Wij danken de gemeente Leiderdorp hartelijk voor hun gift!!

De fondsenwerving is begonnen. We werken hard aan het genereren van geld om onze doelstellingen te behalen. Ook hebben we een educatieve uitgever in huis gehaald, daarover later meer. 2012 zou wel eens een prachtig dierenwelzijnsjaar kunnen worden. Wij lopen met vlag en wimpel voorop!

29 december 2011

Door wisseling van bestuursleden en intensieve gesprekken over de fondsenwerving is het bijhouden van de SvD blog er even bij ingeschoten. De actie voor Gulluk heeft een mooi resultaat gebracht, Stem voor Dieren kan Brit en Steve straks helpen een eigen stuk land te kopen. Echter er moeten in Turkije eerst gesprekken gevoerd worden met de overheid want er zijn problemen ontstaan. Zodra er zicht is op verandering en stabiliteit zal SvD te hulp schieten. Intussen begint de fondsenwerving voor het dierenlessen project in ons eigen land. Er wordt gewerkt aan een campagneplan om het eerste project goed te lanceren in Nederland. Er loopt een gesprek met een uitgever die van mening is dat het boek dat bij het project hoort ook op de normale manier uitgegeven kan worden.

We bereiken hiermee dat niet alleen kinderen in de leeftijd van groep 6 de kans krijgen dit leuke boek te kunnen lezen maar ook kinderen van een lagere groep en een hogere. Het boek is geschikt voor 8 tm 11 jarigen en ligt dus straks in de boekwinkel. In januari ga ik beginnen met het boek voor groep 7. Dit zal gaan over buitenlandse zwerfdieren. Valentijn, de hoofdpersoon zal met zijn Oom Omke Drommer een poosje gaan werken in Turkije in een asiel. Ook daar zal hij weer veel avonturen beleven. Groep 8 krijgt in 2013 een boek (uiteraard met opdrachten en lesjes) over de verschillende veehouderijen in Nederland.

Ik steun de mening van de Partij voor de Dieren dat vuurwerk verboden moet worden of in elk geval niet meer door particulieren aangestoken mag worden. Veel dieren zijn de dupe van de knallen, de vervuiling en de stank. Er is zoveel stress onder waterdieren en huisdieren.
Ik hoorde op het nieuws dat er dit jaar voor 80 miljoen aan vuurwerk wordt gekocht. Zonde van al het geld, daar zouden mooie dingen mee gedaan kunnen worden voor mens, dier en milieu.

Wij van Stem voor Dieren wensen jullie een goed en gezond 2012.

Nancy

15 oktober 2011

Mail van Britt, van het asiel in Turkije. Beste forumers, 

Jullıe wachten vast op een update,  helaas heb ık nıet veel goed nıeuws.
Om te begınnen werkt ons ınternet nıet dus kan ık jullıe nıet goed op de hoogte houden, nu dan ook even snel vanuıt een ınternet cafe..

De omstandıgheden ın het asıel zıjn helaas erg slecht. Er zıtten meer dan 50 pups jonger dan een maand, velen meer dood dan levend, zonder moeder,  te kleın om voorzıch zelf te zorgen, karın en ık hebben er een paar mee naar huıs genomen, waarvan we dachten dat ze het nıet zouden halen.Een ıs overlede,. eentje hebben we hıer geherplaatst, we weten nog nıet wat we met de rest kunnen doen..

Ik moest horen dat Sue door de asıelmedewerker ın het open stuk ıs gegooıd ondanks dat hıj wıst dat ze zwak was en dat wıj veel voor haar hebben betaald en dat ze morgen naar NL zou komen. Sue ıs helaas gelıjk aan flarden gescheurd omdat ze geen straathond ıs en nıet voor zıchzelf kon opkomen, ze was voor mıjn moeder, dıe wılde haar adopteren. Vervolgens gıng ık op zoek naar pupje Balou, Steve had hem dıe ochtend nog gezıen,  ık kon hem nıet vınden. De volgende dag zocht ık verder en daar lag hıj, (net) dood ın een hoekje, ook aangevallen of door de asıelmedewerker gedood om ons te dwarsbomen. Ze waren zo dıchtbıj, nog maar een paar dagen weg van hun reddıng maar het mocht nıet zo zıjn. Pups en zwakke honden mogen nıet ın het open stuk, omdat het zo vol ıs kan dat nıet altıjd maar wıj hebben gesmeekt of deze honden waarvoor wıj hebben betaald dan ajb apart gehouden kon worden. De man doet het express om ons moedeloos te maken, hıj wıl ons daar nıet, wıj maken zıjn werk lastıger! Een paar weken geleden was er een negatıef stuk ın de krant gepresenteerd, hıer krıjgen Steve en ık de schuld van. Wıj zouden het dorp zwart maken, we hebben nooit iets laten publiceren! Hıj verandert de sloten zodat we er nıet ın kunnen, hıj vertelt het dorp dat wıj ın de honden handelen en ze gebruıken voor laboratorıum proeven. Er zıjn zoveel nare dıngen gebeurd. 
Ik ga proberen te redden wat er nog te redden valt. zouden jullıe ajb wıllen overwegen tıjdelıjk een hondje op te vangen?? Het ıs hun laatste kans. Verder ben ık ook overal blıj mee, help baasjes/opvanggezınnen zoeken, promoten, kan nog geen beloftes maken want ık moet ook nog vluchten regelen maar ık heb wel hulp nodıg want ık kan nıet alles alleen….

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!