“ De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren ”

- M. Gandhi

STOP INTENSIEVE VEEHOUDERIJEN!

Fijn dat u onze SIV pagina bezoekt. Deze is bedoeld voor mensen die ook willen dat er een einde komt aan de intensieve veehouderij. Omdat de NVWA al jaren wegkijkt van de misstanden in de vee-industrie, heeft Stem voor Dieren met advocaat B. Kloostra mogelijkheden onderzocht om de Nederlandse Staat aan te klagen voor nalatigheid vwb de wetgeving op dierenwelzijn.

Nu zijn we op een cruciaal punt beland: om te beginnen gaan we dit jaar (2021) een zaak aanspannen tegen een varkenshouder die tienduizenden varkens heeft. Deze varkens worden niet alleen “opgehokt” en vastgeklemd tussen ijzeren stangen, waardoor ze verwondingen oplopen, maar ook voortdurend mishandeld. Hier zijn videobeelden van in omloop.

Update: 16 juli 2021: Goed nieuws van de NVWA. NVWA heeft eindelijk besloten op het Wob-verzoek.

Uit een Inventarislijst blijkt dat veel stukken wel worden verstrekt maar een vrij groot aantal ook niet of alleen maar gedeeltelijk.

We krijgen de stukken over twee weken, tenzij de desbetreffende boer een poging doet om dat via de rechter tegen te houden. Belangrijk daarbij is dat NVWA blijkbaar ook vindt dat we een deel van de stukken moeten krijgen omdat er wellicht onderdeel zijn of waren van een strafdossier. Het vermoeden is dat de boer door de rechter is veroordeeld. We wachten de stukken nu af. Wordt vervolgd!! :lees ook: Wet dieren verandert

Elke financiële bijdrage, klein of groot, maakt het mogelijk dat wij de rechtszaak kunnen gaan voeren. Met als doel een waardiger bestaan voor deze dieren.

U kunt hieronder gemakkelijk  elk gewenst bedrag doneren. Hartelijk dank voor uw donatie.

Waar gaat mijn geld naartoe?

Geef dieren een Minister

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!