“ De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren ”

- M. Gandhi

STOP INTENSIEVE VEEHOUDERIJEN!

Fijn dat u onze SIV pagina bezoekt. Deze is bedoeld voor mensen die ook willen dat er een einde komt aan de intensieve veehouderij. Omdat de NVWA al jaren wegkijkt van de misstanden in de vee-industrie, heeft Stem voor Dieren met advocaat B. Kloostra mogelijkheden onderzocht om de Nederlandse Staat aan te klagen voor nalatigheid vwb de wetgeving op dierenwelzijn.

Nu zijn we op een cruciaal punt beland: om te beginnen gaan we dit jaar (2021) een zaak aanspannen tegen een varkenshouder die tienduizenden varkens heeft. Deze varkens worden niet alleen “opgehokt” en vastgeklemd tussen ijzeren stangen, waardoor ze verwondingen oplopen, maar ook voortdurend mishandeld. Hier zijn videobeelden van in omloop.

Update: 11 juni: De NVWA heeft nog zes dagen om te reageren op de ingebrekestelling van onze advocaat, daarna gaan we in beroep. Uiteindelijk zal de NVWA haar werk moeten doen en ons de gevraagde WOB moeten toesturen. Volgens de advocaat kan het nu niet lang meer duren! Wordt vervolgd. 

Elke financiële bijdrage, klein of groot, maakt het mogelijk dat wij de rechtszaak kunnen gaan voeren. Met als doel een waardiger bestaan voor deze dieren.

U kunt hieronder gemakkelijk  elk gewenst bedrag doneren. Hartelijk dank voor uw donatie.

Waar gaat mijn geld naartoe?

Geef dieren een Minister

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!